Opfokperiode

opfok-kuikensAls de kuikens op het opfokbedrijf aankomen begint hier een belangrijke periode in het leven van een leghen. Het kuiken groeit in 17 weken uit tot een volwassen kip.

waar zijn de bedrijven?Bedrijven

Het opfokbestand bestaat uit ca. 23 opfokbedrijven, waarvan 6 bedrijven eigendom zijn van “Het Anker”. Deze opfokbedrijven hebben opfok in kooien, scharrel en volière. Ook zijn er bij die erkend zijn als opfokbedrijf voor biologische hennen. De grootte van de bedrijven maakt het mogelijk om elke koppelgrootte te kunnen leveren.

Lees over en bekijk de foto's van de locatie in Nieuw Leusen.

Begeleiding

kippen wegenDe opfokbegeleider bezoekt regelmatig de bedrijven om de groei en ontwikkeling van de hennetjes te controleren. Tijdens de opfokperiode krijgen de hennen entingen om ze te beschermen tegen ziektes. De bedrijfsdierenarts houdt toezicht op de uitvoering. In overleg met de klanten wordt bepaald welke injectie-enting wordt uitgevoerd. Aan het eind van de opfokperiode worden de hennen in hennencontainers geladen en naar de legbedrijven getransporteerd. “Het Anker” beschikt over vier vrachtwagencombinaties waarmee dit transport vakkundig wordt uitgevoerd.

 

Contact | Sitemap