Geschiedenis

1967

Klaassen en VroegindeweijDhr. T. Klaassen en dhr. M. Vroegindeweij kochten de boerderij aan de Bonegraafseweg in Ochten. Deze boerderij droeg de naam 't Anker. Ze starten er op 1 april 1967 een kuikenbroederij. Hun motto was: 'Als er honderd broeiers een boterham kunnen verdienen, kan er nog wel eentje bij'. Ze gingen van start met drie gebruikte voorbroedmachines en een uitkommachine. Inlegcapaciteit van circa 50.000 eieren. Regelmatig werd de capaciteit uitgebreid door de stijgende omzet. Ze begonnen met CPI materiaal, later Hubbard Golden Comet en in 1974/75 kwam er de Isa Brown.

1980

oude AnkerHet bedrijf is uit zijn naden gegroeid. Uitbreiding was hard nodig! Bovendien gaven drie zonen van dhr. Vroegindeweij aan dat ze in het bedrijf wilden werken. Er werd besloten om de werkzaamheden te splitsen en apart verder te gaan. Dhr. Vroegindeweij ging verder met de broederij en de verkoop van hennen. In de loop van 1981 werd er een nieuwe broederij gebouwd. Er kwamen nog drie zonen in het bedrijf werken en ook diverse schoonzonen werkten mee. Het was een echt familiebedrijf geworden.

oude auto1998

De oprichter, dhr. M. Vroegindeweij, is in 1998 terug getreden. Zijn gezondheid liet te wensen over en hij droeg de verantwoordelijkheden over aan zijn zonen en schoonzoon.

 

2017

50 jarig jubileum 'Het Anker'
Op 1 april 2017 bestaat 'Het Anker' 50 jaar. Een mooie mijlpaal om bij stil te mogen staan samen met klanten en personeel. Het thema van het jubileumjaar is ‘samenwerken’.
 
Jubileumdag personeel
Op zaterdag 27 mei is er leuk programma samengesteld in Ouwehands Dierenpark voor al het personeel en hun families. De zeeleeuwenshow, een rondleiding door het park en een interactieve terugblik op 50 jaar 'Het Anker' vallen erg in de smaak bij de aanwezigen.  
 
Jublieumdag klanten
Op woensdag 31 mei zijn al onze klanten welkom in Ouwehands Dierenpark. De datum is uitstekend gekozen, de panda’s zijn die dag voor het eerst zichtbaar voor het publiek. Naast de zeeleeuwenshow en een rondleidingen door het park zijn er twee lezingen. Frans van Sambeek, directeur Research & Development van Hendrix Genetics geeft een lezing over 50 jaar leghennen fokkerij en een doorkijk naar de toekomst. De andere lezing over pluimveegezond met als titel 'Leer van het verleden, werk in het heden, bereid je voor op de toekomst' wordt gegeven door Ruth Bouwstra, Sectormanager Pluimvee GD.

Boer-en-bedrijf
Zowel klanten als personeel hebben in grote getale gehoor gegeven aan onze oproep om hun gift te besteden aan het project ‘boer-en-bedrijf’ van 'Woord en Daad'. Hiermee krijgen Afrikaanse boeren de kans te investeren in hun bedrijf. Een (micro)krediet van € 1.000,- geeft een boer(in) toegang tot trainingen, materialen en financiële middelen, en laat hem/haar participeren in een boerengroep.  Dit kan de boer krijgen via het Agri-bedrijfsontwikkelingsprogramma van 'Woord en Daad'. Goede begeleiding van de partners van 'Woord en Daad' resulteert veelal in een terugbetaalratio van 98%!

De opbrengst voor dit project bedraagt EUR 9.330,-. Wij zijn erg dankbaar dat we zo’n groot bedrag kunnen besteden aan boeren in Afrika.  
 
Al met al is het een 50 jarig jubileum om naar volle tevredenheid op terug te kijken.   
 

Contact | Sitemap